امروز: 1405/06/12 - 2026/09/03 ساعت : 17:35
  • دفاع مقدس
  • عملیات بیت المقدس ۶

     

    عملیات بیت‌المقدس ۶ در تاریخ ۲۷/۲/۶۷ با رمز مبارک «یاامیرالمؤمنین(ع)»، در منطقه عمومی سلیمانیه عراق برای پاسخ به شرارتهای دشمن در خلیج فارس و روستاهای مرزی کشور و با هدف خارج کردن نیروهای خودی از تیررس دشمن و اشراف بر سد دوکان به مرحله اجرا گذاشته می‌شود. رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران با حمله به مقر دشمن در عمق خاک عراق، موفق می‌شوند ارتفاعات اسوس، شیخ محمد و ارتفاعات مهم ۲۲۶۶ و ۲۱۰۰ را آزاد سازند. در این تهاجم، یگانهایی از دشمن از جمله سه تیپ منهدم می‌شوند و تلفات و خساراتی بر آنها وارد می‌آید. با فشار قوای اسلام، مواضع رزمندگان از دید و تیررس خارج و سد و شهر دوکان نیز تحت کنترل آنها درمی‌آید. در مرحله اول این عملیات بیش از ۱۳۰۰ تن کشته و زخمی شده و بیش از ۳۲۰ تن اسیر می‌شوند.

    مرحله دوم عملیات :
    مرحله دوم این عملیات روز ۲۸/۲/۶۷ در منطقه عمومی ماووت از استان سلیمانیه آغاز می‌شود و رزمندگان نیروی زمینی سپاه در حالی که دشمن از تحرکات آنها آگاه است، مواضع آنان را مورد هجوم قرار می‌دهند و تعداد دیگری را کشته و زخمی و عده‌ای را از جمله سرهنگ دوم صلاح احمد حسن، فرمانده گردان دوم از تیپ ۴۴۸ و چند افسر بلندپایه را به اسارت در می‌آورند.
    با انجام این مرحله، اهداف عملیات به طور کامل حاصل می‌شود و تلاش دشمن برای بازپس‌گیری مواضع از دست داده بی‌نتیجه می‌ماند. دشمن در اوج استیصال به سلاح شیمیایی متوسل می‌شود که با عکس‌العمل پدافند شیمیایی خنثی می‌شود و رزمندگان اسلام به تثبیت مواضع جدید می‌پردازند.

    حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی:
    «عملیات بیت‌المقدس ۶ در حد خودش از عملیات نادر ما بوده است و همه می‌دانند این ارتفاعات در کردستان عراق در دست هرکسی که باشد، حرف آخر را در آن منطقه او می‌تواند بزند.»

    یگانهای منهدم شده دشمن:
    ۳۰ تا ۷۰ درصد از تیپهای ۴۴۸ و ۶۰۶ از لشکر ۴ پیاده.
    تیپ ۷۶ از لشکر ۴ پیاده.
    تعداد کشته و زخمی دشمن:
    بیش از ۲۰۰۰ نفر.
    تعداد اسرا:
    ۴۰۰ نفر.
    منبع:کارنامه توصیفی عملیات هشت سال دفاع مقدس/ علی سمیعی/ نمایندگی ولی فقیه درنیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی/تهران/۱۳۷۶

     

     

    ثبت دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *