امروز: ۱۴۰۵/۰۸/۰۴ ساعت : ۰۸:۰۸
  • دفاع مقدس
  • عملیات در رقابیه

     

    هدف این عملیات عقب راندن دشمن و برطرف کردن خط نفوذ عراق در جبهه رقابیه بود.
    ۲۵ اسفند ۱۳۵۹ عملیات آفندی رقابیه انجام شد. این عملیات در امتداد جاده اندیمشک به اهواز در استان خوزستان بعد از شهر شوش، در غرب رودخانه کرخه درمنطقه وسیعی از شن‌زارهای انجام شد که نهایتا به ارتفاعاتی به نام میشداغ در شمال بستان منتهی می‌شود.

    در نزدیکی مرز ایران و عراق و در غرب ارتفاعات میشداغ که زمین پوشیده از تپه‌های کوچک وبزرگ شنی می‌باشد تنگه رقابیه قرار دارد.
    عراقی‌ها به دلیل مشکل بودن عبور از این بیابان و نیاز به کارگیری نیروهای بسیار زیاد، منطقه را رها نموده و هیچ‌گونه استقراری در منطقه نداشتند. لذا از شهر شوش تا عبدالی هر لحظه احتمال ورود عراقی‌ها از طریق بیابان به جاده اندیشمک اهواز وجود داشت، چرا که نیروهای ایرانی نیز در این منطقه مستقر نبودند.
    برخورد یک گروه بزرگ گشتی ۴۰۰ نفره عراقی که با انجام عملیات هلی‌برن در نزدیکی عبدالخان پیاده شده بودند ،با یک گروهان از تیپ ۵۵ هوابرد ارتش جمهوری اسلامی ایران در چهارم اسفند ماه ۱۳۵۹ به خوبی نشان داد که منطقه بسیار حساس شده است. لذا جهت عقب راندن دشمن و برطرف کردن خط نفوذ عراقی‌ها، در تاریخ ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۵۹ عملیات رقابیه طراحی و اجرا شد که تا اول فروردین ماه سال ۱۳۶۰ به مدت ۶ روز ادامه یافت.
    در عملیات آفندی رقابیه هرچند تیپ ۲ لشکر ۱۶ به دلیل وضعیت زمین از سمت جنوبی تپه‌های ابوصلیبی خات و رقابیه متوقف شد ولی توانست ضمن وارد کردن تلفات و ضایعات فراوان انسانی و تسلیحاتی به عراق،پیشروی احتمال دشمن را در غرب رودخانه کرخه سد نماید.
    کارنامه توصیفی عملیات هشت سال دفاع مقدس/علی سمیعی/ نمایندگی ولی فقیه درنیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی/تهران/۱۳۷۶

    ثبت دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *